El cap de llista de CiU a Salt (Gironès), Jaume Torramadé, ha lamentat que durant la campanya electoral "es torni" a posar sobre la taula la gestió de la immigració de manera malintencionada, per intentar treure'n rèdit polític. "Que durant tres anys i deu mesos no se n'hagi parlat, demostra que hi ha hagut tranquil·litat absoluta", ha afirmat el candidat, que durant el darrer mandat ha governat a la població. Torramadé qualifica "d'irresponsable, gratuït i lamentable" que s'intenti relacionar immigració amb inseguretat o insinuar que Salt és un polvorí. El cap de llista assegura que els veïns s'han de "sentir orgullosos" de la convivència aconseguida en un municipi amb les peculiaritats de Salt.

"L'exemple que ha donat Salt és l'exemple d'una societat capaç d'estar a l'alçada de les circumstàncies, no hi ha problemes seriosos com els que hi havia en el mandat anterior", ha afirmat el cap de llista de CiU. Jaume Torramadé ha criticat que partits que opten a l'alcaldia de Salt posin sobre a taula la immigració com un focus de generació de problemes de convivència i de sensació d'inseguretat. Segons Torramadé, tot plegat és amb l'objectiu d'intentar treure'n algun profit electoral.

El candidat, que durant el darrer mandat ha estat alcalde en minoria, ha assegurat que la principal prova de la millora de la situació és que "durant tres anys i deu mesos hi ha hagut tranquil·litat absoluta a Salt". Jaume Torramadé admet que "la convivència no és fàcil" en un municipi com Salt, amb una alta taxa d'atur, població empobrida i més d'un 40% d'immigració, però assegura que "no hi ha situació de conflicte". "Això no vol dir que tot estigui fet i ens puguem creuar de braços, es pot millorar i nosaltres sabem quina línia hem de seguir per fer-ho", ha afirmat.

"La situació de Salt és la d'un municipi normal del Gironès, les dades en temes de seguretat són les mateixes que en qualsevol altre municipi", exposa Torramadé que considera que alguns projectes com la inauguració de la comissaria, la instal·lació de càmeres de vigilància, la implantació del programa de patrullatge a l'interior d'edificis o la creació de la unitat canina de la Policia Local han estat claus per pacificar la població després d'uns anys convulsos en l'anterior mandat. "Ja no hi ha aldarulls ni problemes continus", exposa.

Per al proper mandat, CiU vol reforçar la seguretat al municipi incrementat el nombre de policies, crear una nova figura d'auxiliar de policia, potenciar la figura del guarda de barri i la unitat canina i completar el desplegament del sistema de videovigilància amb alguns punts on encara no hi ha càmeres.

L'alcaldable de CiU creu que la ciutadania de Salt "ha de fer una reflexió i valorar què tenien fa quatre o cinc anys i quina és la situació ara". "Veuran que hi ha una millora substancial en tots els aspectes", opina Torramadé.

El candidat opina que per fer depèn de quines afirmacions sobre la situació de convivència i la immigració a Salt, alguns alcaldables seria millor "que es quedessin a casa durant els quinze dies de campanya" perquè "l'únic que busquen és crispar l'ambient de manera absurda, irresponsable i gratuïta".