Blanes haurà d'escollir diumenge els seus 21 representants a l'Ajuntament entre els 9 partits que es presenten a les eleccions locals a Blanes, el mateix nombre que el 2011 tot i que amb una baixa i una incorporació Del total, només quatre candidats repeteixen al capdavant de les seves llistes a Blanes i la resta, entre ells els dos grans partits que s'han alternat els governs (CiU i PSC), canvien els candidats.

Amb la renúncia de l'alcalde, Josep Marigó (PSC), d'optar a la reelecció, el regidor d'Urbanisme, Miquel Lupiáñez, és el nou cap visible del PSC blanenc liderant una candidatura que té com a número 2 l'exsenadora Pepa Celaya, entre algunes de les novetats. El seu perfil dialogant i pròxim, podrà ser un dels seus punts forts en cas que necessiti pactes per governar.

Al contrari que el 2011 quan, amb 9 regidors (després es quedaven amb 8 edils per la renúncia de Lourdes Fàbrega, ara no adscrita), el PSC va optar per manar en solitari en lloc d'aliar-se amb els 4 regidors d'ICV-EUiA i aconseguir un govern estable. Això ha deixat imatges en quatre anys difícils, marcats per un Ajuntament altament endeutat i controlat financerament per l'Estat, com els pactes pressupostaris amb el PP.

Per la seva part, CiU ha apostat per Quim Torrecillas com a candidat a les eleccions municipals a Blanes 2015. L'actual regidor, número 4 el 2011, relleva Josep Trias i ja en el tram final de l'actual consistori ha exercit com a portaveu del grup. CiU busca en aquests comicis superar els 5 regidors de fa 4 anys i recuperar l'alcaldia que ja ostentaven amb Trias en l'anterior mandat (pactant amb PDB i PP).

I mentre CiU i PSC han renovat els seus candidats per a les eleccions a Blanes, des d'ICV-EUiA (en coalició amb Pirates de Catalunya), Joan Salmeron repeteix com a cap de llista. El 2003 i 2007 es van quedar amb només dos regidors però el 2011 van ser la tercera força més votada amb un 14,33% dels vots i obtenint quatre regidors. El pacte esperat entre ICV i el PSC no es va produir, i s'han convertit en els últims anys en la gran oposició de Marigó. Salmeron tindrà Dolors Rubio com a número dos mentre que el jove regidor Víctor Catalán passa del quart al tercer lloc a la llista.

Qui també manté el candidat és el PP, que ara té tres regidors, el portaveu Salvador Tordera i Celestino Lillo i Josep Llambí. Aquest últim semblava que podria disputar-li encapçalar la candidatura però finalment cau fins al lloc 13 de la llista. En canvi, Lillo continua com a número dos del PP.

Només quatre partits van aconseguir representació al consistori i cinc partits en van quedar fora. Una d'elles, la CUP, es va quedar a les portes el 2011 i ara es torna a presentar a les eleccions Blanes 2015 canviant el candidat. Ho fan amb el realitzador audiovisual Jaume Pujadas que tindrà com a objectiu aconseguir per primer cop la representació de la CUP.

Tampoc Ciutadans (C's) va entrar al consistori el 2011. La formació ha tornat a apostar per Sergio Atalaya, que repeteix com a candidat. Fa quatre anys van obtenir el 2,9% dels vots i un 2,71 el 2007, enguany, amb l'impuls estatal del partit d'Albert Rivera, espera aconseguir la representació.

ERC, que el 2011 es presentava amb Reagrupament sota la marca Junts per Blanes, també canvia el candidat. Enguany és Àngel Canosa, que buscarà tornar els republicans a l'Ajuntament. El 2007 van obtenir 1 regidor i 2 el 2003.

Finalment, Batega per Blanes, marca de Podemos, opta per primera vegada als comicis de Blanes. Pel que fa al PDB, que el 2011 no va obtenir representant, Anselm Ramos repeteix. Diari de Girona no ha pogut contactar amb el candidat per conèixer les seves propostes.