Tot i no presentar-se a les eleccions municipals, Podem Girona ha fet una crida a votar Compromís amb Girona perquè comparteix els seus mateixos valors i principis. A més, la candidatura compta amb gent de Podem que hi participa a títol personal.

Segons ha indicat Podem Girona en un comunicat, la proposta de Compromís és una manera "d'iniciar la recuperació de les institucions públiques i fomentar el desenvolupament d'un govern municipal al servei de la societat". Per això, malgrat no presentar-se a les eleccions amb candidatura pròpia, Podem reconeix "la necessitat de democratitzar la política i obrir nous espais de participació ciutadana en l'àmbit municipal". I per aconseguir-ho, creu que una àmplia participació aquest diumenge serà molt important. "És imprescindible la mobilització de la ciutadania per combatre l'abstenció, que tradicionalment ha afavorit els partits que representen els interessos de les elits", assenyala Podem.

I és que el partit considera que les eleccions d'aquest diumenge representen "la confrontació entre dues maneres d'entendre la política": per una banda, la vella casta de partits i organitzacions ja coneguts, i per l'altra, una nova iniciativa sorgida en el si de la ciutadania i que convida el ciutadà "a ser el centre de l'acció i el protagonista principal en la presa de decisions". Per això, remarquen que Podem, igual que Compromís, no té com a objectiu obtenir càrrecs públics ni teixir xarxes d'interessos, sinó treballar "en una nova manera de fer política".