El PSC ha perdut exactament 2.000 vots i passa de 9 a 4 regidors, els mateixos que també ha tret ICV-EUiA i CiU. A més, l'Ajuntament passa de 4 a 8 partits i això deixa un escenari fragmentat i Blanes a l'expectativa dels possibles pactes.

Quina valoració fa d'entrada?

Realment hem punxat. Després de quatre anys de govern, amb una crisi galopant i una situació caòtica en l'aspecte financer, això es paga. Ho ha pagat el partit, sobretot el ciutadà i el funcionari. Ara han sortit partits nous, benvinguts siguin i ara són companys de viatge.

El va sorprendre diumenge el triple empat a 4 amb ICV i CiU?

D'EUiA pensàvem que en podria perdre algun però amb Pirates ha sumat. CiU esperava que es mantingués perquè han fet bona campanya, igual que EUiA, que han treballat moltíssim. També feia temps que ho estaven preparant. Recordo que EUiA fa un any ja estava preparant la campanya i nosaltres fa tres mesos que vam començar la preparació de la candidatura i la precampanya.

Després que Josep Marigó anunciés que no es presentava...

Sí.. Ha estat intens, dur però s'ha arribat on s'ha pogut arribar. Ja dic, entre tres mesos -que és un problema greu-, governar en una situació de crisi profunda i aquesta renaixença de partits petits... Però és una lliçó de democràcia i ara toca l'habilitat de fer majories i amb això treballarem a partir de demà [avui pel lector]. Ja tinc els números dels caps de llista i començarem a fer gestions amb tots, no em deixaré cap sense trucar, parlar i reunir-me i veure què acordem. Parlaven de serveis socials i d'atenció a les persones o que cal potenciar sectors econòmics i generar ocupació jo suposo que si tots deixen una mica els egos personals i interessos de partit i els importa Blanes crec que podrem arribar a un acord.

La prioritat és una majoria d'esquerres o no es descarta un pacte PSC amb CiU i algú més?

No descarto res. El desitjable seria un pacte d'esquerres perquè així ho ha manat la immensa ciutadania. El que passa és que ja ens ha passat, a nivell d'exigències, que fos impossible arribar a un bon pacte amb els companys d'EUiA. Aquesta vegada serà diferent? Espero que si, que posin una mica de generositat i seny perquè puguem arribar a un acord.

L'Ajuntament passa de 4 a 8 partits, això és governable?

Estic convençut que tot és possible. Jo no amagaré res. Donaré tota la informació i faré totes les reunions que calgui amb tots els grups sempre hi quan hi hagi la voluntat de corresponsabilitzar-se en la gestió municipal. No parlo de manar, eh, sinó en temes de poble, treballaré amb tots. La participació, informació i transparència és un valor i ho posarem en marxa.

I en l'altre extrem, un govern de quatre regidors és sostenible?

És impossible i, fins i tot, altres escenaris com dir, tothom té càrrecs al govern, no, és caòtic. Quatre regidors? Ni amb dedicació exclusiva podrien aportar el que un poble de 40.000 habitants necessita. Cal una altra majoria com a mínim de vuit, mínim. No tenim capacitat humana per gestionar un poble amb quatre persones.