La nova Diputació de Girona es decidirà a Madrid. La Junta Electoral central haurà de dictaminar si els Independents de la Selva (IdSelva) tenen un representant provincial. La formació, que agrupa diverses llistes independents han aconseguit fins a 43 regidors a tota la comarca. Malgrat que amb aquesta xifra haurien de tenir un diputat pel partit judicial de Santa Coloma de Farners, el dubte es troba en una altra qüestió legal: si les candidatures han de passar la barrera del 3% en el mateix partit judicial o en el conjunt de la província.

La nit electoral va deixar un recompte que feia difícil entendre qui tindria representació a la Diputació de Girona. Però el Ministeri d'Interior recull que IdSelva tindria un diputat provincial en detriment dels socialistes. El PSC ha posat en dubte que aquest sigui el procediment correcte per decidir-ho.

Dels 27 seients que formen el ple, aquell que balla es disputa entre PSC i la formació Independents de la Selva (que aixopluga diverses candidatures i agrupacions d'electors de la comarca). Caldrà esperar al recompte definitiu, que es farà al llarg d'aquesta setmana, i a la resolució de la Junta Electoral per saber a qui va a parar.

A la Diputació de Girona, el repartiment de seients al ple es fa en funció dels partits judicials i dels regidors que s'obtenen a cadascun dels seus pobles i ciutats. El partit de Girona hi aporta vuit diputats; el de Santa Coloma de Farners, sis; els de Figueres i el de la Bisbal, cinc cadascun; el d'Olot, dos, i el de Puigcerdà, un.

En el cas de Santa Coloma de Farners, els vots fan que el PSC en perdi un a mans dels indepedents perquè en el conjunt d'aquest partit judicial superen la barrera del 3%. Malgrat això, els socialistes consideren que la Llei Electoral remarca que es tracta del 3% en el conjunt del territori sobre el qual exerceix l'organisme per al qual s'escull el representant.

Malgrat aquest enrenou legal, els resultats a les comarques gironines no canviaran qui governi la Diputació. CiU torna a assolir la majoria absoluta i dels 27 diputats en tindrà 14. Serà un menys que en el mandat que ara es tanca, però el nombre dóna a la federació nacionalista la seguretat de poder-hi tornar a governar en solitari.

L'auge que han tingut els republicans a les urnes també els ha projectat fins a ser la segona força política en el si de la Diputació i hi comptaran amb 8 diputats.

La composició la tanca també el primer diputat que tindrà la CUP a Girona.