Sense referir-s'hi explícitament, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va qualificar ahir de «poc edificant» la lluita interna al si de CiU per presidir la Diputació de Girona. Considera que «després del correctiu» que han sofert els partits tradicionals a les eleccions municipals «exigint polítics honestos i íntegres», no és positiu «que surtin polítics d'ordre molt divers postulant-se per a un càrrec o altre». En aquest sentit, Vila recorda que «no és moment de parlar de cadires» i sí d'assegurar governs a les diferents institucions que tinguin com a prioritat «reconciliar-se amb els ciutadans». En cas de no fer-ho, alerta, el correctiu electoral es repetirà en futurs comicis.

Vila, que ahir va participar en la cinquena jornada d'anellament de cigonyes al Castell de Peralada, va dir també que abans de decidir qui ocuparà els càrrecs da les diputacions, consells comarcals i ajuntaments «cal fer una reflexió» entorn de les necessitats i reptes d'aquests organismes per veure com es pot garantir la voluntat de la ciutadania que no és altra que els polítics «siguin realment servidors públics».

Govern sòlid a Figueres

Sobre la situació política a Figueres, com a exalcalde de la ciutat, Santi Vila, va voler deixar clar que «no és ningú per donar consells» perquè ja no coneix el dia a dia de la vida municipal, es mostra partidari que qui governi sigui la llista més votada. En aquest cas CiU «que ha doblat en vots» la segona formació, ERC. En aquest sentit, reitera que «no és moment de parlar de cadires i de repartiment de càrrecs» i sí de confrontar projectes i veure «quins valors uneixen i apleguen les diferents formacions».

Vila creu que, partint de la base que «cal prioritzar la gent de la ciutat», és moment que cada formació pensi com pot ajudar la ciutat, si formant part del govern o des de l'oposició. Finalment, Vila insisteix que els guanyadors de les eleccions, en aquest cas Marta Felip, «tenen l'obligació de garantir que es constituiran governs sòlids» que permetran aprofitar els propers quatre anys per «ajudar la gent creant ocupació i protegint els més febles». Vila va aconseguir el 2011 la primera majoria absoluta de la història de la ciutat.