Assumpció Brossa (CiU) va ser investida alcaldessa a Castelló d'Empúries entre crits de "fora", "mentidera" o "botiflera" pel pacte, sobretot amb el PP, però també amb Plataforma Cívica de Castelló (PCDC) i Udem, que ahir van donar suport en un nou govern en majoria. ERC i ECE-E que tenien un pacte en minoria van votar la candidatura del republicà Salvi Güell, mentre Joan Moret, del PSC, es quedava al marge dels dos fronts que es disputaven l'alcaldia i va votar-se a ell mateix.

A ERC i ECE-E es van mostrar molestos perquè a pocs dies de la investidura i després d'anunciar ells un pacte, un acord a quatre bandes els deixi fora. Ahir van tenir el suport d'una bona part de les més de cent persones assistents al ple que amb banderes independentistes i a crits van protestar durant tota la sessió. Insults i acusacions van ser la tònica de la investidura. A més, tant el cap de llista d'ERC, Salvi Güell, com la d'ECE-E Montse Escutia, van denunciar que hi ha "poders fàctics" als que CiU diuen haver donat privilegis.

"Homes foscos que mai han estat a davant", va dir Escutia que creu que "es van posar nerviosos" i van pressionar. Per Güell "són un grup de pressió que passaran comptes a la senyora alcaldessa". Tot i que ERC i ECE també van pactar amb el PP i una trànsfuga el 2007 defensen que tenien un objectiu que era aturar el POUM i ara, va dir Güell, "tenir el poder pel poder". Tant aquest front com els que governaran defensen que són el canvi que ha demanat la ciutadania.

Brossa va dir que "el resultat popular i cap altre més ha fet que avui assumeixi el govern del municipi" i que amb la resta de formacions del nou govern els uneixen els principals eixos i coïncidències programàtiques. A més, va defensar que en referència al procés sobiranista hi haurà llibertat de vot. Xavier Martínez d'Udem, José Manuel Gallego de (PCDC) i Julià Genovés del PP van coincidir en la bona entesa i la manca de voluntat d'esquerra d'arribar a acords amb ells. "Avui comença una nova etapa, la gent ha demanat canvi", va dir Gallego.