Els discursos de l'oposició van permetre veure ahir per on aniran els trets durant aquest mandat, almenys en la qüestió sobiranista. Mentre que ERC-MES i CUP van mostrar el seu compromís a l'hora de lluitar a favor de la independència de Catalunya, Ciutadans i PP van deixar molt clar que seran "ferms" a l'hora de defensar el compliment de la legalitat vigent.

La portaveu d'ERC-MES, Maria Mercè Roca, va assegurar que la vella política "té els dies comptats", i va dir que caldrà treballar per recuperar la credibilitat i la confiança entre política i ciutadania. Per als republicans, la prioritat d'aquest mandat ha de ser l'atenció a les persones, especialment en els àmbits d'habitatge, ocupació i lluita contra la pobresa. També va fer una menció especial a la cultura, al considerar que ha de ser un aspecte "que ho esquitxi tot", igual que la transparència.

Des de la CUP, la seva cap de files, Laia Pèlach, va mostrar el seu compromís de treballar per la independència de Catalunya "amb determinació", tot subrallant que el seu partit no té "Durans ni Herreras que posin pals a les rodes". Pèlach va considerar que la CUP és la única força que pot liderar l'alternativa a Girona, i va assegurar que lluitaran contra l'exclusió social tot posant-se al costat de les entitats i associacions. La portaveu va assegurar que faran una oposició "crítica i ferma", però també "constructiva".

La cap de llista del PSC, Sílvia Paneque, va recordar que la crisi ha obert "ferides que no acaben de cicatritzar" a Girona, amb alguns problemes -sobretot relacionats amb l'atur- enquistats a molts barris. Per això, va defensar que cal "recuperar els barris" i garantir noves oportunitats per a la ciutadania, tot apostant per desestacionalitzar el turisme, potenciar l'aeroport, defensar el comerç de proximitat i captar noves indústries. En definitiva, va advocar per una Girona on tothom pugui tenir "una vida digna".

El portaveu de Ciutadans, Jean Castel, va defensar un Ajuntament "amb portes obertes", on hi hagi una "transparència real", però va advertir que lluitaran perquè l'Ajuntament compleixi amb les lleis i normes establertes i perquè no s'utilitzi el temps del plenari per a qüestions en les quals no es tenen competències.

Finalment, la regidora del PP, Concepció Veray, es va comprometre a continuar fent una oposició responsable i a lluitar a favor de la recuperació econòmica i en contra de l'atur, però també va advertir que exigirà "fermesa" a l'Ajuntament per tal que s'ajusti a la legalitat.