Montserrat Mindan (CiU) va ser investida ahir alcaldessa a Roses en minoria amb el suport de Gent del Poble, amb qui han pactat govern. Mindan va remarcar que s'haurà de comptar amb tots els grups perquè la ciutadania ha volgut un govern en el qual per primera vegada hi ha set formacions polítiques. Justament el PP va retreure a CiU que no els hagi volgut al govern tot i haver estat "responsables i lleials" els darrers quatre anys i va advertir-los que toparan en molts projectes amb l'actual soci. CiU va tenir paraules d'agraïment per als populars i també per als exregidors d'Unió que no han pogut incorporar a la llista pel trencament amb aquest partit.

"És la primera vegada a la història de l'Ajuntament que hi són presents set partits polítics diferents", deia Mindan, que es mostrava convençuda que el govern en minoria no hauria de ser més complicat per governar perquè apostaran per veure "no deu contra set, sinó 17 regidors treballant pel poble de Roses". Però CiU va obtenir ahir l'alcaldia amb l'únic suport dels dos regidors del Gent del Poble -GDP-, mentre la resta de formacions votaven la seva pròpia candidatura.

L'aposta de CiU no ha agradat als dos regidors del PP, Manel Escobar, i Àngel Tarrero. Escobar va ser molt crític perquè entén que els han deixat fora no perquè no s'entenguin sinó perquè són del PP. "Ja no recorden aquell pacte entre persones?", va dir. Però són "los del PP" apuntava "i és igual si han estat responsables i lleials". També va recordar que amb GdP no tot són coincidències. El cap de llista d'aquest grup, Frances Giner, va defensar que entren amb ganes de treballar després de quatre anys a l'oposició. Malgrat els retrets del PP, Carles Pàramo (CiU) s'abraçava amb els dos regidors en acabar la sessió i tenien per ells paraules d'agraïment.

Al consistori entra ERC com a segona força. Treballaran des de l'oposició per ser una alternativa sòlida; fiscalitzaran el govern i intentaran implamentar el seu programa, deia el cap de llista Joan Plana. Des del PSC Olga Simarro va defensar que són un partit "en procés de renovació" que alguns han volgut fer desaparèixer. José Manuel Álvarez de Ciutadans i José Antonio Valdera d'Unió Municipalista de Catalunya van apostar per donar suport a temes importants. Mindan va avançar que "ens autoimposarem confiar en tots vosaltres" i treballaran amb la base "de no allunyar-nos de la legalitat" i "no estirar més el braç que la màniga".