Lluís Sais (ERC) retorna a l'alcaldia de la Bisbal d'Empordà quatre anys després. Aquest cop, però, els cinc regidors republicans governaran conjuntament amb els tres de la CUP i el d'ICV, que ahir van certificar el pacte de govern d'esquerres i social per obtenir la majoria absoluta que no va obtenir el 2011.

Sais va declarar ahir que en la seva nova etapa com a alcalde impulsarà un govern amb dos eixos: un de social i l'altre de nacional. L'eix social es traduirà en invertir en les persones i els serveis bàsics, i també en fer una poplítica de transparència i participació.

L'altre eix, que és compartit amb altres alcaldies que ostenta ERC, és el de donar suport a les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre. Segons Sais, "la nostra intenció serà la de posar-nos a disposicio del president de la Generalitat i del Parlament de Catalunya si el 27-S hi ha una majoria que demana un país independent". La votació del ple d'investidura va donar l'alcaldia a Sais amb nou vots del tripartit d'ERC -5-, ICV -1- i la CUP -3-. El PSC d'Òscar Aparicio passa a l'oposició amb quatre regidors.

El cap de llista dels socialistes i exalcalde va acceptar el seu nou paper mostrant el seu respecte a la decisió d'ERC de tenir ICV i CUP com a socis, i anunciant una oposició "responsable i fiscalitzadora" però en clau positiva.

El PSC compartirà arc amb Compromís x La Bisbal -tres regidors liderats per Xavier Font- i Núria Anglada de CiU, que ahir es va abstenir en la votació.