El principal índex de la borsa de Madrid, l'IBEX 35, tancava amb pèrdues del 2,51%. El de Londres, el FTSE-100, de l'1,43%. El de París (CAC-40), de l'1,33% i el de Milà (FTSE MIB), del 2,85%. Tampoc no se salvava el referent alemany, l'índex DAX 30 de Frankfurt, que perdia un 1,53%. La d'ahir va ser, en definitiva, una nova jornada negativa per a les borses europees, de manera que cap dels principals índexs de referència va aconseguir tancar la sessió amb números positius. En aquest context, l'índex de referència espanyol acumula pèrdues del prop del 13% al llarg del primer mes i escaig del 2012.

El Dow Jones de la borsa de Nova York anticipava el desastre el dimarts a la nit, en tancar amb pèrdues de l'1,80% arrossegat pel descens del preu del barril de petroli als mercats internacionals. Tampoc no hi van ajudar massa els mals resultats empresarials de companyies de pes com Exxon Mobil, les accions de la qual van perdre el 2,8% del seu valor.

Tòquio perd el 3,15%

Mals resultats a Wall Street que van tenir efectes terribles sobre la borsa de Tòquio, que ahir queia un 3,15%. Tampoc no es respirava massa optimisme a les borses xineses, que obrien sessions amb pèrdues. Ahir, la borsa novaiorquesa va encetar la jornada amb tendència alcista, que va durar unes poques hores, ja que a mitja sessió -en el moment de tancar aquesta edició-, el Dow Jones tornava a presentar registres negatius.

Per sota dels 8.400 punts

A Europa el desastre va ser generalitzat. En el cas particular de l'IBEX, que ja ha perdut el llistó dels 8.400 punts, la revalorització de l'euro i els mals resultats de la banca mitjana van ser els detonants d'una nova jornada negra. De poc van servir els bons resultats anunciats pels responsables del BBVA -amb 2.642 milions de benefici, un 0.9% més que el 2014-, i la notícia, en l'àmbit polític, que el Rei Felip VI havia encarregat la formació de govern al socialista Pedro Sánchez.

També es va saber, ahir, que el sector serveis va prosseguir el creixement el mes de gener, però la borsa espanyola es va enfonsar una vegada més.

En algun moment de la sessió es van arribar a viure moments de cert pànic, ja que l'IBEX, en conèixer-se que el Dow Jones tornava a les pèrdues, va arribar a perdre més del 4%. En els darrers compassos de la sessió, però, l'índex de referència espanyol va amortir les pèrdues, fins a deixar-les en el 2,51% al tancament.