Endesa ha finalitzat les obres de millora de part de la xarxa de baixa tensió que discorre per zones boscoses dels municipis d'Amer, Santa Coloma de Farners i Salt, a Girona, amb l'objectiu d'integrar la xarxa elèctrica a l'entorn natural.

Al mateix temps, el reforç de la xarxa permet millorar la qualitat del subministrament als clients d'aquestes tres poblacions, segons que informa la companyia.

En concret, l'actuació ha consistit en la substitució de l'habitual línia de baixa tensió -que consta de tres cables paral·lels- per més d'un quilòmetre d'un nou sistema de cablatge trenat, cosa que representa una reducció important de les mesures i l'amplitud física de la línia, de manera que es redueix notablement el seu impacte visual.

Amb aquest canvi també s'ha dotat els tres municipis d'una renovada xarxa de baixa tensió, molt més robusta i resistent als fenòmens meteorològics adversos, ja que les tres fases es mantenen unides, però aïllades, i s'eviten contactes no desitjats per culpa del vent o d'altres elements externs.

L'actuació, que ha suposat una inversió de més de 15.000 euros, forma part dels plans d'inversió de la companyia en el manteniment de les instal·lacions per reduir el risc d'incendi a les zones boscoses i garantir la qualitat del servei.