Embutidos Monter tanca l´any amb un 20% més de facturació

La firma, una de les primeres productores càrnies d'Espanya, té previst incorporar entre 12 i 14 treballadors aquest any

 16:44  
Embutidos Monter tanca l´any amb un 20% més de facturació
Embutidos Monter tanca l´any amb un 20% més de facturació 

ACN L'empresa gironina 'Embutidos Monter' dedicada a la producció d'embotits curats ha tancat el 2012 amb un augment de la facturació de més del 20% respecte l'exercici anterior i ha arribat a unes vendes de 103 MEUR, un increment que supera totes les previsions que havia fet l'empresa a principis del passat 2012. Aquesta companyia familiar té previst incorporar entre 12 i 14 treballadors aquest any i invertir 4 MEUR per implementar la segona fase d'ampliació i dotació tecnològica a la seva planta situada a Les Planes d'Hostoles (Garrotxa). Actualment la firma està treballant en el disseny de productes baixos en sal i lliures d'al·lèrgens.

Aquesta empresa familiar gironina és líder en la producció d'embotits curats. La firma compta amb quatre plantes ubicades a Sant Jaume de Llierca, Serinyà, Vic i Les Planes d'Hostoles i és pionera en el desenvolupament d'embotits curats de gall d'indi, entre d'altres especialitats.

De moment, l'empresa ha tancat el 2012 amb un augment de la facturació de més del 20% respecte l'any 2011 i ha assolit unes vendes de 103 MEUR, una xifra que supera en un 6% les previsions que l'empresa havia realitzat a principis de l'any passat. Aquests resultats consoliden el creixement sostingut i continuat que experimenta la companyia des de que és interproveïdor en exclusiu de la firma 'Mercadona'.

A més, la companyia preveu continuar ampliant la seva plantilla en els proper anys a un ritme anual d'un 5%. Un fet que, a la pràctica, suposa la incorporació d'entre 12 i 14 treballadors aquest any.

Per poder satisfer la creixement demanda de 'Mercadona', la companyia gironina ha anat augmentat la producció i destinant importants inversions en innovació tecnològica. Per aquest motiu, la firma preveu invertir 4MEUR per implementar la segona fase del pla d'ampliació i dotació tecnològica i robòtica de la planta situada a Les Planes d'Hostoles (Garrotxa). Aquest pla suposa una inversió de 28 MEUR que la companyia va posar en marxa el 2011 i que comportarà que aquesta seu garrotxina multipliqui per sis la seva capacitat productiva i centralitzi més de la meitat de la producció de tota la companyia l'any 2017.

Amb aquesta ampliació 'Embutidos Monter' passarà a tenir unes instal·lacions de 26.000 metres quadrats a Les Planes d'Hostoles, sumades als 27.000 metres quadrats que ja té repartits entre les altres tres plantes. Actualment, aquesta firma gironina dona feina a 300 persones i té previst continuar treballant en l'adequació de l'embotit tradicional a les noves demandes dels consumidors. A més, també està treballant en el disseny de productes baixos en sal i lliures d'al·lèrgens.

Enllaços recomanats: Premis cinema