L'empresa gironina DSET Solucions ha creat el programa informàtic de la cadena humana per la independència que organitza l'Assemblea Nacional Catalana per a la Diada. Des de la seva seu, al Parc Científic i Tecnològic, són els encarregats de gestionar les inscripcions.

La cadena compta amb 778 trams des del Pertús, a la Catalunya del Nord, fins a Alcanar i ja hi ha apuntades més de 144.000 persones. Hores d'ara, la ciutat de Girona ja està al 100% d'ocupació i ja s'han inscrit més de 7.400 persones. A la ciutat de Barcelona passa quasi el mateix, ja que hi ha més de 23.500 inscrits i la capacitat per a tots els trams que travessen la ciutat és de 28.500.

Els responsables del programa han remarcat que la seguretat de la web és molt alta -al nivell de plataformes com Google- i que és "impossible" desxifrar la base de dades. També asseguren que està preparada per si hi ha boicots i que han establert mecanismes per detectar inscripcions fraudulentes.

Dotze treballadors

Dedicada a projectes informàtics de caire general -especialment de tecnologies web-, DSET Solucions es va fundar al 2004 i actualment compta amb una dotzena de treballadors. Des de fa setmanes, ha estat treballant en el disseny del portal via.assemblea.cat que està operatiu des del 4 de juliol.