El sector de la moto catalana negocia una nova aliança. Torrot Electric Europa, Volta Motorbikes i Alfer Moto Republic, estudien sinèrgies per a compartir alguns dels seus processos de desenvolupament i producció. De moment, les converses, impulsades pel centre tecnològic Ascamm, estan en una fase molt inicial.

L'operació està vinculada al sector de la moto elèctrica i en projectes que són complementaris. Volta Motorbikes -projecte del figuerenc Marc Barceló- compta amb un prototip de moto de carretera, Torrot (participada per Ascamm i el fabricant de Vidreres Xispa) impulsa un escúter elèctric, i Alfer Moto Repúblic aposta per una moto d'enduro elèctric.

Marc Barceló, de Volta Motorbikes, assenyala que el projecte "està molt verd i encara lluny de concretar-se". Mentrestant, ell està buscant l'entrada de business angels a la companyia per tal que injectin el finançament suficient per a iniciar la fase de producció de la Volta. Barceló comenta que l'ensemblatge de la moto es faria o bé a la planta de Rieju (Figueres) o a la de Gas Gas (Salt).