Serveis Web, amb seu a Fornells de la Selva i dedicada a oferir cerveis de "data center", és l'empresa més valorada per la seva estratègia d'innovació de les cent que han participat en un estudi hispanomexicà sobre la matèria.

L'estudi, impulsat des de la universitat mexicana UNAM i amb participació de la UdG, analitza les estratègies d'innovació, producció, subcontractació, mercat i vendes d'un centenar d'empreses de Mèxic i Espanya davant la crisi econòmica iniciada l'any 2008.

El Parc Tecnològic de la UdG va acollir ahir a la tarda la presentació de l'estudi en una xerrada en què Leonel Corona-Treviño (UNAM) i Xavier Paunero (UdG), van traslladar suggeriments i recomanacions orientades a la definició de polítiques industrials.

Entre el centenar d'empreses participants en l'estudi n'hi ha una vintena de les comarques gironines, des de pimes del sector ceràmic o tecnològic, a fabricants de components d'automoció o tèxtils històriques de la demarcació.

El professor Xavier Paunero, va explicar que tot i la dificultat de finançament bancari que ha suposat la crisi, les estratègies d'innovació de les empreses analitzades no s'han ressentit especialment d'aquest problema, perquè són, en la seva majoria molt solvents, i de tradició molt innovadora.

De la seva banda, el professor Corona-Treviño va ressaltar que la majoria d'empreses espanyoles destaquen en la seva estratègia inovadora respecte a les mexicanes. Una de les explicacions que hi troba, és que "la major profunditat de la crisi espanyola hauria fet que incrementessin la seva aposta en innovació".

Flexibilitat laboral

Corona-Treviño va explicar que, davant la crisi, la majoria d'empreses han combinat la seva aposta innovadora amb altres mesures, com augmentar la flexibilitat laboral, passant treballadors de jornada completa a jornada parcial.