L'empresa nord-americana InSequent, amb seu a San Francisco, ha tancat un acord per comprar Intelligent SEO, una de les empreses del grup Inspirit, liderat pel figuerent Dídac Lee. Intelligent SEO, coneguda per la seva marca comercial Matrix Search, va ser fundada per Dídac Lee l'any 2008 i està especialitzada en el desenvolupament de tecnologia per millorar el posicionament en cercadors.

L'operació amb l'empresa de Silicon Valley està valorada en 3,2 milions de dòlars (uns 2,35 milions d'euros), segona avançava ahir La Vanguardia. No obstant, l'acord preveuj que els accionistes de Matrix rebran un paquet accionarial del 14% de l'empresa nord-americana. Així mateix, Dídac Lee s'incorpora al consell d'administració d'InSequent.

Dinou anys emprenent

Dídac Lee va fundar la seva primera empresa (Intercomgi) l'any 1995 a Girona. Va ser l'embrió del que avui és el grup tecnològic Inspirit, dedicat a la creació, incubació i acceleració de noves empreses de base tecnològica.

A banda de Matrix, Inspirit integra altres set empreses de base tecnològica que operen en diferents sectors: Zyncro, Spamina, Fhios, The Etailers, Hotelerum, Alpify, i Intercomgi Argentina a Buenos Aires, que compta amb més de 80 Enginyers.

Lee també va fundar Scubastore el 1998, origen de l'actual grup Tradeinn, la primera xarxa de botigues en línia especialitzades en material esportiu i un dels líder europeus en comerç electrònic del seu sector.