La junta extraordinària d'accionistes de Colonial ha avalat amb un suport del 79,24% l'ampliació de capital plantejada pel grup Villar Mir, que ha de permetre a aquest grup, liderat per Juan Miguel Villar Mir, fer-se amb el control de la companyia.

El president i el conseller delegat de Colonial, Juan José Brugera i Pere Viñolas, respectivament, van aassegrar que s'ha donat el primer pas per a refinançar el deute de la companyia, que té un crèdit sindicat de 1.759 milions d'euros que venç a final d'aquest any.

Malgrat que el fons d'inversió canadenca Brookfield ha adquirit el 46% d'aquest préstec sindicat i és, per tant, el seu primer creditor, Viñolas sosté que "no hi ha risc" que Brookfield tingui l'opció de "bloquejar" la reestructuració del deute, ja que Colonial treballa per aconseguir "una nova estructura de deute que repagui l'anterior".

Preguntat per si Villar Mir canviarà a l'equip directiu quan es converteixi en el primer accionista de Colonial, Brugera ha assegurat que "no li consta", i d'una altra banda ha donat per fet que tindrà la representació proporcional que li correspon en el consell.

Paral·lelament, ahir va transcendir que La Caixa va reduir recentment la seva participació en la inmobiliaria Colonial del 5,78 al 2,59%, segons consta a la CNMV, el regulador borsari.