El jutjat mercantil número ú de Barcelona ha acordat l'adjudicació a l'empresa Màrqueting Mix 2011-amb seu a Girona- de la fàbrica que la companyia La Seda de Barcelona té a Balaguer, i que era titularitat d'Artenius Green, una filial íntegrament participada per la química.

El jutge ha pres aquesta decisió i la va notificar ahir en el marc del procés que segueix la companyia química catalana als jutjats mercantils, on va sol·licitar el passat tres de gener l'obertura de la fase de liquidació.

En un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), La Seda assegura que la transmissió de la fàbrica de plàstic PET reciclat a Màrqueting Mix 2011 es porta a terme sense que aquesta hagi de subrogar-se obligacions anteriors de la companyia, incloses les fiscals, laborals, tributàries i les que tingués amb la Tresoreria General de la Seguretat Social.

Tampoc haurà de fer front Màrqueting Mix 2011 al pagament de salaris o indemnitzacions pendents de pagament i queda exempta de qualsevol responsabilitat per fets anteriors a la cessió.

La Seda va presentar concurs de creditors el mes de juny passat en no poder refinançar els 235 milions d'euros d'un crèdit sindicat que devia. El mes passat, l'administrador concursal va precisar que La Seda i les seves dotze filials presentaven un forat patrimonial de 111,84 milions d'euros