Embutidos Monter, empresa familiar gironina líder que produeix embotits curats en exclusiva per Mercadona, segueix creixent de la mà de la cadena de supermercats. La companyia del Grup Cañigueral va tancar l'any 2013 amb una facturació de 110 milions d'euros, un 6,8% més que l'any anterior.

De cara al present exercici, Monter preveu invertir 6 milions d'euros per finalitzar la segona fase de creixement i dotació tecnològica i robòtica de la planta de les Planes d'Hostoles. El pla d'inversió de 28 milions d'euros que Embutidos Monter va posar en marxa el 2011, permetrà que l'any 2017 aquesta planta centralitzi més de la meitat de la producció total de la companyia.

En finalitzar l'exercici que ara comença, Embutidos Monter haurà ampliat en 7.000 metres quadrats la planta de les Planes d'Hostoles i haurà construït 30 assecadors nous, a banda d'haver introduït un sistema de robòtica pioner a l'Estat Espanyol.

Si els plans de la companyia es compleixen, l'any 2017 el grup preveu doblar la producció actual d'embotits.

Amb una plantilla de prop de 300 treballadors, Embutidos Monter compta amb quatre plantes de producció ubicades a les poblacions de Sant Jaume de Llierca, Serinyà, Vic i les Planes d'Hostoles.

Pionera en el desenvolupament d'embotits curats de gall d'indi -té una quota de mercat del 85% a Espanya-, totes les referències de la companyia són sense gluten i actualment treballa en el disseny de productes lliures en sal i al·lèrgens.

Des de la companyia destaquen la voluntat d'implicar-se en la dinamització econòmica i social de les àrees d'influència de les seves quatre plantes. En aquest sentit, ressalta que prioritza la contractació de personal dels municipis on es troben les seves fàbriques i col·labora amb diverses entitats socials, educatives i esportives de la zona.

Un 80% dels proveïdors de la companyia són escorxadors catalans, dels quals al voltant de la meitat són gironins.