S'aproxima una nova edició de la Setmana del Cor de Girona, que enguany arriba a la seva 21a edició. Amb l'objectiu de promocionar la salut cardiovascular, del 30 de maig al 4 de juny, es duran a terme a la ciutat gironina tot un seguit de xerrades i activitats que giraran entorn d'aquesta patologia.

Gicor, l'Associació Gironina de Prevenció i Ajuda a les Malalties del Cor, compta enguany amb el suport del Col·legi de Metges de Girona, el qual se suma a les activitats programades.

El tret de sortida a les jornades el donarà la conferència del periodista i escriptor Martí Gironell, el dimarts 30 de maig a les sis de la tarda a la Biblioteca Carles Rahola de Girona. Una xerrada que tractarà sobre la medicina de l'edat mitjana, que és l'època en què se centren els llibres de l'escriptor i periodista.

Els dies 1 i 2 de juny, la plaça Miquel Santaló acollirà diversos estands on es calcularà el risc coronari dels vianants, s'explicarà el funcionament dels desfibril·ladors i també es comptarà amb la col·laboració d'estudiants de Medicina i Infermeria de la Universitat de Girona.

El dissabte 3 de juny tindrà lloc al matí un taller de cuina saludable a l'aula gastronòmica del Mercat del Lleó. Serà el diumenge dia 4 quan tindrà lloc la tradicional caminada per la Vall de Sant Daniel coneguda com la Marxa Gicor.

L'organització ha dissenyat dos recorreguts segons el nivell dels participants per tal d'obrir l'activitat a tot el públic. El primer tram, el més curt, arribarà fins a la Font del Ferro i el segon, el més llarg, arribarà fins al castell de Sant Miquel. L'activitat anirà acompanyada d'un bon esmorzar i un seguit d'obsequis per a tots els participants a la caminada, que posaran el punt final a la Setmana del Cor.

Aquest any Gicor compleix 25 anys des de la seva fundació al novembre del 1992. Per això la junta ha preparat un seguit d'actes especials que es faran a partir del mes d'octubre i que s'anunciaran prèviament.

Durant tot l'any, l'associació organitza tot un seguit d'activitats que van des de les excursions per promoure l'activitat física fins a les jornades i congressos sobre medicina.