Un estudi realitzat per professionals d'Infermeria del CAP Ramon Turró, de Barcelona, ha demostrat l'efectivitat de l'atenció comunitària en pacients amb patologies mentals lleus, com la depressió i l'ansietat.

Els autors de l'estudi són Ruth Cañada i Xavier Suárez, que han avaluat dades de deu anys d'activitat en l'atenció primària en grups psicoeducatius d'unes deu persones, afectades per patologies lleus, que es reuneixen en deu o dotze sessions amb professionals de psiquiatria, psicologia i salut mental.

Segons va informar l'Institut Català de la Salut (ICS) en un comunicat, quan finalitza la intervenció d'aquests grups psicoeducatius, els pacients amb ansietat han reduït en un 43% la simptomatologia relacionada amb aquesta patologia i en les persones amb depressió els símptomes gairebé desapareixen.

Durant l'any 2016, els equips d'atenció primària de l'ICS han organitzat més de 400 grups que fan activitats relacionades amb el benestar emocional, en els quals han participat 6.459 persones.