«Millora la qualitat de vida en tots els sentits, aquest és el principal benefici que aporta el Pilates», exposa Daniela Pittiglio, directora i fundadora del centre gironí Pilates Room. Un lloc amb les eines i aparells necessaris per poder posar en pràctica la metodologia autèntica del Pilates, així com la va dissenyar el seu creador, Joseph Pilates.

La pràctica d´aquesta tècnica millora el benestar mental i corporal. Els exercicis s´ensenyen de forma precisa i ajuden a prendre consciència de la respiració, del cos i de l´alineació de la columna vertebral. «Permet corregir les males postures i millora la teva qualitat de vida perquè pots dur a terme les tasques diàries sense dolor i això t´aporta felicitat i plenitud», destaca Pittiglio.

Amb el Pilates es treballa tot el cos i de forma individualitzada. «S'estudia la morfologia individual de cada persona, és a dir, la seva estructura esquelètica. Es pren en consideració la forma del cos de l´alumne i a partir d´aquí es treballen les lesions o dolors que tingui», afegeix l'especialista en Pilates. A Pilates Room s'aconsegueix un cos nou, fort, flexible i atractiu.

Es tracta d´una tècnica que no té edat ni gènere. Qualsevol persona pot beneficiar-se del Pilates: l´atleta, l´empleat d'oficina, aquells amb problemes físics o lesions, els flexibles o els rígids, el ballarí, el boxejador, i la mare en espera.

Entrevista a Daniela Pittiglio, directora del centre Pilates Room i formada a l´escola espanyola d´Authentic Pilates

Com es va introduir en el Pilates?

A causa d´una lesió a la columna vertebral que vaig patir fa gairebé 10 anys. Tot i l´èxit de la intervenció quirúrgica a la qual em vaig sotmetre, l´operació em va deixar completament desequibrada, amb dolors inaguantables i crònics. Després de provar diferents tècniques, massatges, acupuntura... el dolor persistia. Amb el Pilates, a la quarta sessió vaig decidir no tornar a operar-me i des d´aquell moment tot ha anat cap a millor. Vaig decidir formar-me en aquesta disciplina en una de les millors escoles d´Europa, he estat mare -qüestió que havia descartat a causa de la meva condició física-, i els dolors crònics han desaparegut.

Quin és el gran atractiu del Pilates respecte a altres esports?

Que es treballen totes les parts del cos. Els moviments dels exercicis sempre són equilibrats i evolucionen amb la persona. El Pilates es pot complementar amb altres esports perquè precisament aquesta tècnica ajuda a preparar el cos per poder desenvolupar qualsevol altra activitat esportiva i així evitar futures lesions. És la base de qualsevol esport.