L'empresa familiar Buch1900, amb 5 generacions d'experiència acumulada a les seves espatlles, va realitzar el passat dia 2 de març el Sumum Day, una jornada formativa per als distribuïdors de les finestres d'altes prestacions Sumum. A la jornada es van mostrar les seves noves instal·lacions a més a més d'una sèrie de conferències on es van analitzar les últimes innovacions i tendències en el sector de la finestra.

Aquesta empresa gironina és fabricant i distribueix per Catalunya, Aragó, Balears, Comunitat Valenciana, Andorra i sud de França, la marca de finestres Sumum, que és tot un referent en l'àmbit estatal de l'eficiència energètica, ja que estan certificades pel Passivhaus Institute d'Alemanya, en complir l'estàndard per clima temperat (phB). Això permet la seva utilització en cases passives o en construccions sota l'estàndard EECN (Edificis d'Energia Casi Nul»la).

El sistema de fabricació, els materials emprats en la fabricació i la instal·lació de les finestres Sumum, d'acord amb la normativa UNE 85.192: 2016, aconsegueixen una dràstica i visible reducció de fins a un 30% en els consums energètics per climatització de la llar, la qual cosa provoca un menor import econòmic de la factura d'electricitat o del gas.

Les principals característiques que aconsegueixen l'alta eficiència tèrmica de les finestres Sumum són: unes soldadures perfectes, el reforç de Termofibra Trenada que és un 30% més aïllant que un perfil de PVC amb el tradicional reforç metàl·lic i el ferratge perimetral amb tancadors de seguretat. Tot això dona la menor transmitància tèrmica del mercat en 70 mm (Uf = 0,98 W / m2).

Buch1900 recomana que les finestres Sumum per a cases passives incorporin un triple vidre amb doble tractament baix emissiu i intercalaris tèrmics per evitar els ponts tèrmics. Aquests elements ajuden a generar un confort tèrmic excepcional durant tot l'any en minimitzar l'estratificació de l'aire a l'habitació, eliminant el fenomen de peus freds amb un baix consum d'energia.

La major hermeticitat de les finestres Sumum aconsegueix que no hi hagi infiltracions d'aire, i per tant no entri soroll exterior. En zones sorolloses es poden aconseguir atenuacions acústiques de 40 dB o superior. Així mateix s'eviten les pèrdues energètiques per l'entrada d'aire exterior.

En la tradició com a fusters i ebenistes, Buch1900 no ha estat mai renyida amb la innovació, el disseny i la millora constant dels seus processos productius i la gamma de productes que sempre han ofert a tots els seus clients i amics. Aquesta experiència i bon fer acumulats durant 5 generacions és la que els ha fet sempre estar a l'avantguarda en el camp de les solucions constructives.