El paradís de les croquetes, l´obrador de laCroket, s´ha traslladat al polígon de Vilablareix. L´alta demanda d´aquestes delícies elaborades artesanalment ha encoratjat els germans Saiz, propietaris de l´empresa gironina, a obrir unes noves instal·lacions més grans i potents. Espai que s´inaugurarà de forma oficial demà a les cinc de la tarda amb una degustació de les 24 varietats diferents de croquetes que elaboren a laCroket.

Entre aquestes elaboracions destaquen les croquetes d´albergínia amb formatge de cabra, la de gorgonzola amb nous i la de foie amb poma de Girona caramel·litzada. Això sí, les que tenen més demanda són les clàssiques de pernil ibèric, pollastre i rostit. Totes les croquetes, que venen envasades al buit, estan elaborades amb productes naturals, frescos, de proximitat i sense conservants. Tot fet de forma artesanal, a mà. «Fem unes croquetes casolanes, com feien abans les àvies, elaborades artesanalment de principi a fi al nostre obrador», destaca Oriol Saiz, restaurador i responsable de cuina de laCroket.

El canvi d´ubicació del carrer de la Rutlla de Girona al polígon de ­Vilablareix (carrer de Llevant, 19) ­permetrà a l´empresa gironina ­augmentar la seva producció. «La previsió és arribar aquest estiu a ­elaborar 15.000 croquetes per dia, i ­augmentar així les 12.000 de l´estiu passat», apunta Èric Saiz, encarregat de l´àrea de venda i màrqueting de l´empresa. Amb el canvi d´ubicació, l´empresa ha guanyat també més ­espai. «Un local més gran no vol dir mecanitzar el procés d´elaboració, sinó poder treballar millor, cuidant la nostra manera de fer que ens ha funcionat sempre», afegeix Saiz. ­Actualment treballen a laCroket una desena de treballadors, cosa que ­permet que el procés d´elaboració de les croquetes sigui 100% artesanal.

laCroket va néixer a principi del 2009, quan l´Oriol Saiz va començar a fer croquetes per al bar que la família té a Girona. Arran de l´èxit d´aquest producte va decidir crear una empresa distribuïdora de croquetes d´autor juntament amb el seu germà, l´Èric Saiz, projecte que ha acabat essent una botiga que ven majoritàriament a bars i restaurants (70% de la producció), botigues (20%) i a l´establiment de laCroket (10%). Els interessats poden apropar-se a les noves instal·lacions de Vilablareix i comprar a la seva botiga aquestes delicioses croquetes, en horari d´obertura (de dilluns a divendres, de les 10 h a les 14 h i de les 16.30 h a les 20 h; i els dissabtes de les 10 h a les 14 h). El pròxim pas de laCroket és oferir el seu producte per un altre mitjà: la venda en línia. A partir d´aquest estiu, els interessants podran comprar aquestes croquetes a través de la pàgina web de l´establiment i rebre-les directament a casa. Tot amb l´objectiu de fer arribar les croquetes laCroket a més paladars.