La mestra gironina Marta Borrell i Puig, de 54 anys, va morir en un atemptat terrorista al Iemen el 2 de juliol de 2007 que també va causar la mort a sis turistes espanyols més, quatre d'ells catalans. Un terrorista suïcida va fer xocar el seu vehicle ple d'explosius contra un comboi turístic a la província de Maareb, després de preguntar poc abans de l'atac si aquell comboi portava turistes occidentals. En l'atac també van resultar morts els dos conductors dels vehicles.

Durant els mesos posteriors a aquest terrible atemptat, les autoritats del Iemen van anar arrestant diversos terroristes relacionats amb l'incident, tant els ideòlegs d'aquest com els autors materials. El Govern va divulgar un ampli llistat de persones a les quals vinculava amb l'atac terrorista, i la majoria d'aquestes es troben detingudes o van morir en enfrontaments amb les forces de seguretat del Iemen.

Marta Borrell feia de professora al CEIP Taialà de Girona, però durant la seva llarga carrera dedicada a la docència havia treballat a l'escola de Sils, al col·legi Joan Margarit de la Bisbal, al Sant Jordi de Maçanet de la Selva, al Pla de l'Ametller de Banyoles i al Dalmau Carles de Girona.

Precisament a Banyoles va néixer la parella de Borrell, Esteve Masó, també professor, que va ser un dels sis turistes ferits en l'atemptat terrorista. Concretament, Masó va patir greus cremades en els braços, el trencament de cinc dits i nombrosos talls a la cara. El company sentimental de Borrell va assegurar que poc abans de l'atac terrorista havien superat "una vintena de controls policials, amb tanquetes i canons apuntant" als vehicles que els agents feien aturar.