El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) ha posposat fins a l'1 de gener de 2009 el servei de guàrdia dels Jutjats de Violència Domèstica que havia d'entrar en funcionament avui a Barcelona, Madrid i Sevilla, segons l'última edició del Butlletí General de l'Estat (BOE). El Ple del CGPJ va aprovar el 17 de juliol establir un servei de guàrdia en els partits judicials amb més de quatre Jutjats de Violència Domèstica, davant "la necessitat d'actuar fora de l'horari d'audiència" quan és necessària una "urgent intervenció judicial" per celebrar judicis ràpids de faltes i decretar mesures cautelars com les ordres d'allunyament.

El màxim òrgan de govern dels jutges va fixar com a data d'entrada en funcionament del nou servei l'1 de novembre, donant així un termini de tres mesos per a l'adaptació. No obstant això, el Ple va posposar dimecres l'entrada en vigor del nou servei a petició de la Comissió de Modernització i Informàtica Judicial del CGPJ.

D'aquesta forma, el Ministeri de Justícia podrà portar a terme les millores organitzatives que garanteixin una adequada coordinació entre els Jutjats afectats, la Fiscalia General de l'Estat, la Policia Judicial i les comunitats autònomes implicades.