Fa dues setmanes els insurgents van advertir els operadors de mòbils que desconnectessin les xarxes, una prohibició semblant a la de principis d'aquest any, quan els talibans van ordenar també la desconnexió de les xarxes en tot el país, tot i que aquesta vegada només durant la nit.

Però els veïns de Ghazni han informat que tornen a tenir cobertura. "Els telèfons mòbils funcionen una altra vegada des de fa un parell de dies, és genial", ha assenyalat un veí, Sherin Agha, per telèfon des de la capital provincial.

Els insurgents talibans han destruït diverses antenes de telefonia mòbil al sud de l'Afganistan, fet que ha provocat que molts afganesos de la zona no puguin comunicar-se amb altres comunitats. L'ordre de tallar les xarxes a la nit va ser només aplicada parcialment al sud i la majoria d'elles continuen operant amb llibertat en la major part del nord.

Cinc operadors de telefonia mòbil, tres dels quals són empreses estrangeres, han invertit diversos centenars de milions de dòlars a posar en marxa la xarxa a l'Afganistan des de la caiguda del règim talibà la tardor del 2001.

Segons l'OTAN i les autoritats afganeses, els talibans volen el tall de les xarxes de telefonia mòbil per evitar que la població informi de la seva presència.