El titular del telèfon mòbil amb el qual un comunicant anònim va trucar als serveis d'emergència per avisar en nom d'ETA de l'últim atemptat de la banda va ser finalment posat en llibertat en no apreciar el jutge cap vinculació de l'arrestat amb l'organització terrorista. L'home, detingut a Bilbao divendres passat, va ser posat en llibertat després de desdir-se de la seva primera versió -que havia perdut la documentació- i admetre que es dedicava a comprar telèfons de targeta prepagament per després revendre'ls a major preu. El detingut, que no tenia antecedents penals, va confessar la seva activitat il·lícita i va reconèixer que era el cap d'una petita xarxa de delinqüents que es dedicaven a comprar mòbils amb targeta prepagament per revendre'ls a major preu.

Els militars es personen

En un altre ordre de coses, l'atemptat contra el Patronat Virgen del Puerto de Santoña (Cantàbria) perpetrat per ETA el passat 22 de setembre en el qual va perdre la vida el brigada de l'Exèrcit Luis Conde de la Cruz, serà el primer cas en el qual una associació de militars es personi en una causa penal oberta contra ETA.

En un altre ordre de coses, els comandos especials d'ETA podrien ser els responsables de la desaparició i el segrest del dirigent etarra Eduardo Moreno Bergareche, àlies Pertur, en parador desconegut des de juliol de 1976, segons l'expres i dirigent de la banda terrorista Juan José Gurrutxaga Aizpurua.

Finalment, Acció Nacionalista Basca (ANB) ha complert amb el que va anunciar en el seu moment i va recórrer ahir la seva il·legalització davant el Tribunal Constitucional.