El cas de l'advocada espanyola María José Carrascosa, que està empresonada des de fa dos anys a Nova Jersey per una disputa sobre la custòdia de la seva filla, no serà revisat pel Tribunal Suprem dels Estats Units, que va rebutjar admetre'l a tràmit. Aquesta advocada valenciana havia sol·licitat la intervenció del Suprem després que la seva petició d'habeas corpus, amb la qual pretenia posar fi al seu empresonament, fos rebutjada en diverses instàncies judicials nord-americanes.

Carrascosa, de 43 anys, està a la presó de Bergen County des del 21 de novembre de 2006, a l'espera de ser jutjada per vuit delictes relacionats amb interferència de custòdia i un altre per desacatament d'una ordre judicial que l'obliga a entregar a la seva filla, Victòria, al seu exmarit, Peter Innes.

Innes i Carrascosa es van casar a Espanya el 1999. El 2004 la parella es va separar i va subscriure un acord que establia per a Innes temps de visita amb la nena i determinava que cap d'ells podia sortir dels EUA amb la seva filla sense el consentiment de l'altre part, però Carrascosa ho va fer.