Els 435 llocs de la Cambra de Representants es van elegir en la cita electoral i, segons les projeccions dels mitjans nord-americans, el Partit Demòcrata passarà de 235 a 261 representants, mentre que els seus rivals republicans, que comptaven amb 199 seients, baixarien fins a 174.

Per la seva banda, es disputaven 32 seients al senat. Els demòcrates tenien, per primera vegada en tres dècades, la possibilitat d'acabar amb el control republicà en aquesta Cambra, però, malgrat l'avanç, la solució a alguns projectes legislatius previsiblement passarà per buscar suport entre les files republicanes. "Van a haver de ser més col·laboradors. Van a haver d'adonar-se que el vell mètode de bloquejar tota iniciativa no funciona més per a ells", va dir una font demòcrata. "Aquesta nit van patir una pallissa i (el líder de la minoria republicana al senat, Mitch) McConnell a penes va guanyar un nou mandat", ha afegit.

Tot i la victòria, la satisfacció no va ser completa en el bàndol demòcrata al no aconseguir derrotar McConnell, un dels seus principals objectius. En canvi, dos exgovernadors demòcrates, Jeanne Shaheen de Nou Hampshire, i Mark Warner de Virginia, van guanyar escons anteriorment ocupats per republicans, els senadors John Sununu i JohnWarner, mentre que la senadora republicana Elizabeth Dole, de Carolina del Nord, també va resultar vençuda. Entre els senadors que van aconseguir una fàcil reelecció està el demòcrata Joe Biden de Delaware. Però davant del triomf d'Obama haurà de cedir el seu escó perquè es convertirà en el nou vicepresident.