Un bombardeig de forces dels EUA va causar la mort de 40 civils a l'Afganistan, el president del qual, Hamid Karzai, va reiterar la necessitat d'evitar baixes entre la població en les operacions militars.

La Presidència afganesa va confirmar en un comunicat la mort de 40 persones en el bombardeig ocorregut dilluns passat en el poble de Wech Baghtu, a la província meridional afganesa de Kandahar.

El Ministeri d'Interior ha rebutjat la petició d'asil formulada per Omar bin Laden, fill del cap de la xarxa terrorista Al-Qaeda, que va aterrar a Barajas dilluns.

La policia va detenir ahir a Alcorcón un home de 74 anys com a suposat autor de la mort de la seva dona, de 72 anys, trobada morta amb símptomes d'asfíxia.

La crisi no ha aconseguit trencar l'empat en estimació de vot entre PSOE i PP. Així ho revelen les dades del baròmetre d'octubre presentades ahir pel Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que assenyalen que si en aquests moments se celebressin eleccions, les formacions obtindrien idèntic percentatge de vots: el 39,7 per cent. En l'últim baròmetre PSOE i PP també estaven empatats.

En un comunicat publicat ahir per l'edició digital del diari Gara, la banda terrorista ETA afirma que no es quedarà "creuada de braços davant l'atac terrorista global a Euskal Herria" i assenyala que "la resistència seguirà mentre els drets d'Euskal Herria no siguin reconeguts i respectats. S'asseuran de nou. Els farem seure de nou per reconèixer els drets d'Euskal Herria definitivament".