La Policia Nacional va detenir ahir dues persones relacionades amb la fuga de l'advocat madrileny Emilio Rodríguez Menéndez. Es tracta d'A.L.A.A. antiga secretària del lletrat i que actualment treballava de funcionària en la comissaria madrilenya de Moncloa-Aravaca, de la qual es sospita que podria haver-li facilitat a Rodríguez Menéndez el passaport per sortir del país. L'altre detingut és D.M.R. guardaespatlles de l'advocat i l'encarregat d'acompanyar-lo fins a la frontera francesa.

Rodríguez Menéndez va ser detingut el passat 9 d'octubre a Buenos Aires, on portava cinc dies fugint el setge policial que patia al Paraguai, el seu anterior destí després d'haver-se fugat de la Justícia espanyola. L'advocat es trobava en situació de crida i cerca des del passat 22 d'agost, quan no va tornar a la presó de Teixeiro (la Corunya) després d'un permís penitenciari que havia iniciat el 18 del mateix mes. La seva detenció va ser fruit d'una operació conjunta de la Policia federal Argentina i del Grup de Fugitius dependent de la Unitat de Delinqüència i Crim Organitzat (Udico) emmarcada en la Comissaria General de la Policia Judicial.

La detinguda havia treballat en qualitat de secretària i de manera esporàdica en els despatxos de l'advocat a Madrid. El guardaespatlles va reconèixer els fets i va afirmar conèixer la intenció de l'advocat de fugar-se. Pel que sembla, va acompanyar el lletrat en el viatge en tren fins a Barcelona i després en cotxe fins a la frontera francesa, moment en el qual li va donar cobertura per arribar a la localitat francesa de Tolosa, des d'on va viatjar a París en avió.