Segons les forces israelianes, aquesta ofensiva va tenir lloc després que fossin informades que Hamas estava excavant un túnel des de Gaza per intentar segrestar soldats. Com a resposta, els milicians van disparar ahir quatre Qassams i avui cinc més, informa el diari 'Haaretz'.

Aquesta recrudescència de les hostilitats entre Israel i els milicians de la franja de Gaza és l'episodi més greu des que les dues parts van declarar un alto el foc el juny passat.

Dimecres, un atac de la Força Aèria israeliana contra un grup de milicians que presumptament estaven disparant els Qassam al nord de la franja de Gaza va deixar com a mínim un palestí mort. La Jihad Islàmica va informar després que la víctima era membre de les seves files.

Com a resposta, aquest grup armat va llançar dos coets contra la ciutat de Sderot, a molt pocs quilòmetres de Gaza. Un dels seus líders, Khader Habib, va donar per acabat el període de treva.

Però els dirigents d'Israel i de la Franja, controlada des de juny del 2007 pel moviment islàmic Hamas, han declarat el seu desig de recuperar la calma a la regió.