Els veïns de Los Cacicazgos, a la República Domicana, van obtenir ahir una victòria en el procés judicial que segueixen contra els constructors i promotors de la Torre de Plata, als quals acusen d'aixecar nou pisos de l'edifici sense els permisos corresponents. Així, el jutge Franny Manuel González, del Jutjat per a Assumptes Municipals de l'avinguda Luperón, va dictar ordre d'arrest per a Antonio Matutes Juan i Abel Matutes Prats -germà i fill, respectivament, d'Abel Matutes, exministre amb el PP-, representants de l'empresa Promocions i Projectes, que mai han comparegut al tribunal tot i haver estat citats fins i tot a Espanya per via telefònica.

El jutge va prendre aquesta decisió després que l'advocada dels veïns, Miriam Paulino, sol·licités al tribunal per tercera vegada l'arrest dels imputats, i després que aquesta presentés un registre mercantil de l'empresa on els Matutes fixen com domicili al país l'hotel Dominican Fiesta, ubicat a l'avingud'Anacaona número 3.

L'audiència d'ahir va ser reenviada perquè a més dels Matutes, no va comparèixer Ramón Méndez Ciccone, representant de Ciccar, companyia que construeix l'immoble.

Problemes de salut

L'advocat de Méndez Ciccone va al·legar que per problemes de salut el seu defensat estava impossibilitat de comparèixer, i que per tant, calia reenviar l'audiència. Per defensar el seu argument, va dipositar en el tribunal un certificat mèdic, però el document va ser desestimat pel jutge per estar mancat dels preceptes legals.

"Ens sentim molt alegres perquè finalment es farà justícia, ja que s'ha ordenat l'arrest dels imputats. Ens sentim molt alegres perquè el tribunal ha decidit entendre el dolor de les víctimes i no prolongar-lo indefinidament, sinó avançar el proper dia dotze definitivament amb la presència de les parts sota arrest", va dir Paulino.