El president electe dels EUA, Barack Obama, va rebre ahir informació reservada de funcionaris d'intel·ligència. El polític demòcrata compleix així les seves promeses de campanya, quan va assegurar que donada la gravetat de la crisi i les guerres obertes a l'Iraq i Afganistan, els votants tenien dret a esperar que el president electe posés fil a l'agulla de forma ràpida. El director de Seguretat Nacional, Mike McConnell, va presidir la sessió informativa sobre temes de seguretat en la qual els funcionaris van compartir amb Obama informació reservada a la qual no va tenir accés com a senador.

El mateix esperit de cooperació va mostrar el secretari del Tresor, Henry Paulson, qui va afirmar que treballarà estretament amb el president electe per facilitar la transició en moments en els quals els Estats Units pateixen la pitjor crisi econòmica dels últims 80 anys. «Una transició ordenada i metòdica és quelcom que beneficia els mercats financers, i el Tresor està decidit a assegurar que el nou equip pot començar a treballar immediatament quan arribi el gener», va explicar Paulson.

El president electe donarà una roda de premsa avui a Chicago, on està previst que es reuneixi també amb els seus assessors econòmics per parlar sobre la crisi financera al país. El vicepresident electe, Joe Biden, també participarà en els dos actes. En la reunió participaran els exsecretaris del Tresor Robert Rubin i Lawrence Summers i l'expresident de la Reserva Federal Paul Volcker