El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va afirmar ahir que el president electe dels Estats Units, Barack Obama, va reconèixer divendres "expressament" la importància d'Espanya en el sistema financer internacional com a vuitena potència econòmica, durant la conversa telefònica que tots dos van mantenir divendres a la nit i en la qual tots dos van expressar un "desig recíproc" de mantenir una reunió.

En una breu compareixença en l'escalinata del Palau de la Moncloa, el cap de l'Executiu va relatar que va rebre una trucada de Obama i va qualificar la conversa de "molt cordial" i "molt positiva", en la qual tots dos es van comprometre a "intensificar" les relacions bilaterals i també a treballar junts a Llatinoamèrica. "Espanya i Estats Units comparteixen moltes coses. Comparteixen interessos, principis i estan cridats a treballar junts", va recalcar. Segons va explicar, ell li va ratificar al president electe "la voluntat d'Espanya de treballar amb fidelitat" tant en les relacions bilaterals com a l'hora de cooperar sobre assumptes internacionals. A més, tots dos van acordar que, quan Obama sigui investit president els dos països posaran a treballar "amb tota la urgència i tota la dedicació" les seves respectives administracions.

No obstant això, va admetre que encara no s'ha fixat una data per a la seva primera entrevista bilateral. "Amb la tasca que té per davant, sembla raonable que estiguem a la disposició d'allò que pugui ser la seva agenda", va explicar Zapatero.

Després de parlar amb el senador demòcrata, el president del Govern espanyol va dir que ha pogut "ratificar" que s'obre una etapa "esperançadora" encara que "no exempta de greus dificultats, especialment per la situació econòmica", com ha reconegut públicament el mateix Obama.

Per la seva banda, el president espanyol li va reiterar la seva felicitació i li va explicar "el sentit profund" que a Espanya s'ha donat a la seva victòria "que representa sens dubte una nova etapa de gran esperança".