La policia federal va arrestar Rose Kabuye, directora general de protocol d'Estat ruandès, a l'aeroport de Frankfurt i amb una ordre d'arrest internacional. El portaveu ministerial ha confirmat "que ha estat detinguda" i que "les autoritats alemanyes de justícia seran responsables de fer el següent pas", tot i que no ha donat més detalls.

Fa dos anys, el 2006, França va emetre ordres d'arrest per a nou col·laboradors de Kagame, inclosa Kabuye, en relació amb l'incident aeri de 1994 en què va morir el president ruandès Habyarimana.

L'avió del líder hutu va rebre l'impacte d'un míssil i la seva mort va desencadenar el genocidi d'uns 800.000 tutsis i hutus moderats. En aquella època, Kagame era el líder del Front Patriota de Ruanda, que després va derrotar les milícies governamentals de Habyarimana i va acabar amb el genocidi.

Segons la llei francesa, no es pot emetre una ordre d'arrest contra Kagame perquè els caps d'Estat en el càrrec tenen immunitat. Tot i que el país africà va ser colònia belga fins a la seva independència el 1962, França va mantenir llaços pròxims amb la nació francòfona entre 1975 i 1994, proporcionant-li suport financer i militar.