De nou centrada en el seu paper de governadora d'Alaska, l'excandidata republicana a la vicepresidència dels Estats Units Sarah Palin no precisa si, tal com va confessar a "l'altre Sarkozy" -en referència a una broma que la candidata va rebre per part d'uns locutors de ràdio que es van fer passar pel president francès-, pensa presentar candidatura a la presidència dels Estats Units el 2012. Però ni de bon tros s'autoexclou. La decisió final la deixa "en mans de Déu", tal com fa "sempre" en la seva vida.

A més, la governadora d'Alaska es defensa de les nombroses crítiques que va rebre durant la campanya ?-per assumptes com ara una despesa de 150.000 dòlars en roba-, o com les que li van ploure de part dels mateixos assessors de John McCain, que van dir que la candidata a la vicepresidència no sabia que l'Àfrica no era un país. D'altra banda, Palin considera que el gran culpable de la derrota republicana en les passades eleccions és l'administració Bush, per la seva equivocada "estratègia de guerra" i pel seu gran "deute".

En una entrevista concedida a Fox News, Sarah Palin va tornar a avivar les especulacions entorn del seu futur en la política nacional nord-americana, malgrat la derrota soferta pel seu partit la setmana passada. En l'esmentada entrevista, Palin no va afirmar la seva voluntat de presentar-se, però va deixar "una porta oberta a aquesta possibilitat", ja sigui per a 2012 o per a "quatre anys després. Si és quelcom que ha de ser bo per a la meva família, per al meu Estat, per a la meva nació i per a mi, obriré aquesta porta", va declarar. La decisió la deixa "en mans de Déu", tal com fa "sempre". A més, va aprofitar l'entrevista per defensar-se de les crítiques rebudes durant la campanya, crítiques sovint de marcat caire personal. En primer lloc va voler aclarir que considerava "irrellevant" la despesa de 150.000 dòlars en roba, ja que va ser tornada al partit després de la campanya. "Les peces de vestir no em pertanyien, i en acabar les vaig embalar i les vaig enviar al seu legítim propietari, el Comitè Nacional Republicà", va assegurar. A més, es va queixar que amb "tot el que passa al món", els mitjans de comunicació s'interessessin precisament per això. D'altra banda, Palin també va restar importància a les declaracions d'alguns assessors de McCain, que van assegurar que la governadora d'Alaska pensava que l'Àfrica era un país, i que no sabia quins eren els països membres del NAFTA - Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord, en anglès North American Free Trade Agreement-: Estats Units, Canadà i Mèxic.

En una altra entrevista concedida al principal diari d'Alaska, l'Anchorage, i al Canal 2 de la cadena de televisió KTUU, Palin no va dubtar a culpar l'administració Bush de la derrota dels republicans en les passades eleccions. Palin va admetre que el seu país "ha ficat la pota amb l'estratègia de guerra duta a terme sota l'administració republicana", i va criticar que s'hagi acumulat, segons va assegurar, "un deute de 10 bilions de dòlars durant l'administració republicana". Sota aquestes premisses, Palin va considerar lògic que els nord-americans que desitjaven un canvi "se n'hagin anat tan lluny com han pogut de l'actual administració".

El president dels Estats Units, George W. Bush, va celebrar ahir el seu últim Dia dels Veterans de guerra a bord de l'històric portaavions Intrepid, que va servir durant la Segona Guerra Mundial i que ara és un museu de l'Aire, el Mar i l'Espai en un dels molls de Nova York. Envoltat de 2.500 veterans i de militars en exercici, Bush va voler "honrar els homes i dones que han servit a la nació en temps de guerra" i "han defensat i defensen la llibertat".