El Tribunal Suprem (TS) ha condemnat Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) a indemnitzar amb 30.000 euros cinc veïns de la urbanització madrilenya Santo Domingo, a Algete, en declarar vulnerat el seu dret fonamental a la intimitat domiciliària a conseqüència del soroll produït en aquesta zona residencial pel sobrevol d'avions de l'aeroport de Barajas, en concloure la Sala que el soroll és "suficient, per la seva entitat, naturalesa i durada, per generar molèsties que ho trastornen més enllà dels límits acceptables".

En una sentència feta pública ahir, la Sala del contenciós Administratiu de l'Alt Tribunal estima parcialment els recursos de cassació interposats per diversos perjudicats de la urbanització Santo Domingo pel soroll de Barajas contra la sentència que va dictar el gener del 2006 el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) en contra d'atendre la seva petició.

Ara, el Suprem dóna la raó als veïns de Santo Domingo i acorda que AENA pagui a cadascun d'ells 6.000 euros. També ordena al Ministeri de Foment, l'Administració competent, a adoptar "les mesures precises perquè cessi la causa d'aquesta lesió". A més, la Sala emplaça al Consell General del Poder judicial (CGPJ) a inserir la decisió en la publicació oficial de jurisprudència del Suprem per fixar aquesta doctrina i que serveixi per a altres casos similars.