"Em penedeixo de coses que no hauria d'haver dit", va reconèixer el president Bush, en una entrevista concedida a la CNN a bord del USS Intrepid en la qual va tirar la vista endarrere, i va fer una repassada del seu mandat. El més greu per a ell és el comentari que va pronunciar sobre la captura del líder d'Al-Qaeda, Ossama bin Laden, a qui va reclamar "viu o mort".

L'altre pel qual va mostrar penediment és pel "porteu-me'ls" amb el qual va sol·licitar l'arrest dels terroristes islamistes. A més, també va dir penedir-se d'haver declarat "missió complerta" l'1 de maig del 2003, quan va donar per concloses les operacions a gran escala en la Guerra de l'Iraq.

En aquest cas es va justificar, ja que va dir que estava dirigit exclusivament a "la tripulació", però que va ser treta de context i malinterpretada, ja que d'ella es va treure, al seu judici, que "Bush pensava que la guerra de l'Iraq havia finalitzat", però sosté que aquesta mai va ser la seva intenció.

En aquesta entrevista, concedida després d'un acte homenatge produït en el marc dels Dies dels Veterans, es va manifestar, malgrat tot, "orgullós" d'haver estat el comandant en cap d'una població "tan generosa i valenta", que estarien disposats a servir voluntàriament al país "en temps de guerra".

Suport a Obama

En l'entrevista també es va referir a la reunió mantinguda amb el seu successor, Barack Obama, a qui va rebre a la Casa Blanca juntament amb la seva dona. Abans de l'encontre, va admetre haver trucat a Bill Clinton, per recordar amb ell la primera presa de contacte que tots dos van mantenir quan Bush va guanyar les eleccions del 2000. "Bill, estic llest per trobar-me amb el nou president, i recordo com vas ser d'educat amb mi", va ser el que li va dir, segons va relatar Bush. Respecte a la reunió amb Obama, la va qualificar de distesa, i va dir que li va donar algunes recomanacions polítiques.

Després, van tenir temps per a temes menys importants, i va ?assegurar que Obama li va demanar anar a veure les habitacions en les quals dormiran les seves filles. "Portarà el sentit de família a la Casa Blanca", va afirmar Bush. A més, el va veure com un bon pare, cosa que conformarà "una part ?important de la seva presidència"