Iran va realitzar ahir proves amb un nou míssil terra-terra de llarg abast desenvolupat i fabricat per experts de les Forces Armades iranianes, van informar ahir fonts oficials. El nou míssil, Sejil, té un abast d'uns 2.000 quilòmetres, usa combustible sòlid combinat i compta amb una "alta velocitat de llançament", va dir el ministre de Defensa iranià, general Mostafa Mohammad Najar, segons les agències iranianes.

El president del Sudan, Omar al Bashir, va anunciar ahir un alto el foc unilateral a la regió de Darfur, però el principal grup rebel va rebutjar sumar-se a ell i va dir desconfiar de qualsevol promesa del governant. Al Bashir va fer l'anunci mentre els jutges de la Cort Penal Internacional (CPI), amb seu a la Haia, estudien la possibilitat d'emetre una ordre d'arrest contra el president sudanès pel seu paper en la guerra de Darfur.

El Departament de Defensa ha penjat la foto original de l'atemptat contra els soldats espanyols a l'Afganistan. Es respon així a la iniciativa del PP al Senat on es demanava aquesta instantània després de conèixer els dubtes que ha plantejat la foto distribuïda en un principi que podria estar "manipulada". El cercle que envoltava les presumptes restes del vehicle suïcida incloïen ombres d'individus per error informàtic.

El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va acordar ahir obrir una "àmplia reflexió" i un estudi sobre possibles incapacitats o jubilacions forçoses de jutges que per circumstàncies mèdiques podrien tenir minvada la seva capacitat. Així ho va indicar la portaveu del CGPJ, Gabriela Bravo, arran de la decisió del ple de suspendre de funcions durant cinc mesos Rosario Fernández, per retards reiterats.