àlex sáez (psc) "Estava a primera fila, amb Dani Fernández i altres diputats"

Només 70 dels 350 membres eren ahir a l'hemicicle, però els diputats gironins recorden que hi ha molta feina a fer fora de la sala

13.11.2008 | 01:00
àlex sáez (psc) "Estava a primera fila, amb Dani Fernández i altres diputats"
àlex sáez (psc) "Estava a primera fila, amb Dani Fernández i altres diputats"

El socialista gironí explica que es trobava assegut entre els llocs corresponents a la direcció del grup parlamentari socialista (que no es poden apreciar en la fotografia) acompanyat d'altres diputats.

Afirma que va arribar a l'hemicicle a les 9 i s'hi va passar tot el matí. Va escoltar Chacón i va parlar amb ella sobre el castell de St. Ferran, i només va sortir un moment a buscar uns documents per a la ministra.

El convergent gironí va seguir la intervenció de Carme Chacón, ja que és el portaveu de Defensa de CiU. De fet, se'l pot veure a la fotografia inferior, assegut a segona fila a l'esquerra de la imatge.

Palma afirma que "no tota la feina es pot fer dins de l'hemicicle" i per això ahir al matí estava reunida amb un col·lectiu per parlar sobre les titulacions acadèmiques, tema que s'havia de debatre al Senat.

El tercer diputat del PSC gironí assegura que ahir al matí estava assegut al seu escó seguint la intervenció de la ministra de Defensa.

Com a portaveu de Cultura, Surroca estava preparant la seva intervenció en el debat sobre un projecte de llei que la seva comissió portarà avui a debat.


Les imatges que s'han publicat els darrers dies parlen per si soles: durant el debat dels pressupostos, els escons del Congrés dels Diputats han estat pràcticament buits. Ahir, la situació va arribar a ser tan evident (només 70 dels 350 diputats es trobaven a l'hemicicle) que el mateix president del Congrés, el socialista José Bono, els va fer un petit toc d'atenció. En informar-los d'un canvi en l'organització de la sessió plenària, el president va demanar la conformitat de la Cambra i, en obtenir-la, va assenyalar: "L'opinió dels presents és molt més important que la dels absents".
Bono, però, va deixar clar a la tarda que "estendre la imatge que els diputats no treballen no és just". I la mateixa opinió manifesten els sis diputats gironins, els quals asseguren que, a banda dels debats i votacions a l'hemicicle, realitzen molta altra feina que no es veu.
Una de les imatges del dia d'ahir va ser l'hemicicle pràcticament buit durant la intervenció de la ministra de Defensa, Carme Chacón. Quatre dels sis diputats gironins asseguren que van seguir aquest discurs, i les dues que no hi van ser (Montse Palma, del PSC, i Montserrat Surroca, de CiU) tenien una bona excusa: la primera estava reunida amb un col·lectiu d'afectats per una qüestió de titulacions universitàries, que s'ha de debatre al Senat (ella és portaveu de Ciència i Innovació al Congrés), mentre que la segona estava preparant la seva intervenció en el debat d'avui sobre el projecte de llei sobre el dret de participació dels artistes plàstics en els drets de les seves obres, ja que és portaveu de Cultura. En aquest sentit, Palma assenyala que "la gent a vegades es pensa que fem tota la feina dins de l'hemicicle i això no és veritat, moltes vegades a l'hemicicle es veu el resultat del treball que hem fet a fora". I per exemple, va destacar que ahir, a banda de les intervencions de cadascú al Congrés, els diputats gironins es van reunir amb els representants dels treballadors de l'empresa Torrespapel, de Sarrià. Una feina invisible però necessària.
Surroca, per la seva banda, també va considerar que al Congrés "es treballa molt", ja que quan un diputat no segueix un debat és perquè n'està preparant un altre o reunint-se amb algú. En aquest sentit, creu que es podria millorar el sistema de funcionament del Congrés, ja que per exemple moltes vegades els debats són una "repetició" del que s'ha parlat a les comissions.
Francesc Canet (ERC), per la seva banda, va explicar que ahir va ser un dels pocs diputats que va arribar puntual a les nou del matí, "com cada dia", i que, a més de seguir la intervenció de Chacón, va parlar amb ella sobre el castell de Sant Ferran, a Figueres. Segons explica, només va marxar uns minuts a buscar uns documents que la ministra li havia demanat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Espanya Internacional

El ministre Cristóbal Montoro.
El govern espanyol no abordarà el debat dels pressupostos fins després del 21-D

El govern espanyol no abordarà el debat dels pressupostos fins després del 21-D

Montoro diu que seria «ideal» que els comptes incorporessin la reforma del finançament autonòmic

El PP recorda Rita Barberá a les Corts en el primer aniversari de la seva mort

El PP recorda Rita Barberá a les Corts en el primer aniversari de la seva mort

Isabel Bonig mostra el reconeixement del partit l'exalcaldessa de València

Montoro insisteix que el concert basc no és un privilegi

Montoro insisteix que el concert basc no és un privilegi

El ministre d'Hisenda es compromet a reformar el finançament de la resta en breu

Suspenen tres policies que van amenaçar i insultar Carmena en un xat

L'Ajuntament de Madrid ha suspès temporalment tres policies locals pels insults i amenaces...

Els acusats de la violació múltiple declaren que el sexe va ser consentit

Els cinc membres de «La Manada» no aclareixen de quina manera la jove va mostrar que estava...

Urdangarin al·lega que no va cobrar «cap comissió» del Govern balear

Assegura en un escrit dirigit al jutge que ha quedat acreditada la utilitat dels treballs de...

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema