El Tribunal Suprem ha condemnat l'excoordinadora de finances del PSOE Aida Álvarez i el seu marit, Miguel Molledo, a sis mesos de presó i multa de 1.200 euros per falsedat en document mercantil en el "cas AVE", en el qual es va investigar un suposat finançament irregular del PSOE en els anys 80.

Així ho va acordar la Sala del Penal el Suprem en una sentència en la qual estima els recursos interposats pel PP i el fiscal contra la sentència dictada per l'Audiència Provincial de Madrid el 2006 que els havia absolt a tots dos.

Per contra, el Suprem absol els dirigents de l'empresa Siemens Francisco Francés i Mario Huete del delicte continuat de falsedat en document mercantil pel que van ser condemnats a un any de presó i a una multa de 18.000 euros, al considerar prescrit el delicte, i confirma l'absolució de l'exministre de Sanitat i expresident de Renfe Julián García Valverde.

El Suprem també confirma l'absolució de l'exadministrador de Filesa Luis Oliveró, el director de Compres de Renfe Leopoldo Iglesias, de l'exresponsable de Siemens Juan José Chinchilla i de Germán Álvarez, que estava acusat com partícip lucratiu.

L'Audiència va condemnar a més d'un any de presó i 18.000 euros de multa a Florencio Ornia, Juan Carlos Mangana, Sotero Jiménez i Valentín Medel, que van ocupar diferents càrrecs en els governs socialistes i en el PSOE, per un delicte continuat de falsedat de document mercantil i els va absoldre de suborn, cosa que confirma l'Alt Tribunal.

El cas AVE, que va començar a instruir-se en 1994, va ser desglossat pel Suprem del "cas Filesa" per investigar vies de suposada finançament irregular del PSOE, en concret la relacionada amb el presumpte pagament de comissions per adjudicacions de l'AVE Madrid-Sevilla.

L'Audiència de Madrid va absoldre a Álvarez i Molledo per considerar que ja havien estat condemnats pel mateix delicte de falsedat continuada en document mercantil pel "cas Filesa", però ara el TS conclou que "si es tramiten dos processos diferents en relació amb fets diferents no hi pot haver cosa jutjada, ja que els fets introduïts en el segon procés són materialment diferents.