La vicepresidenta primera del Govern central, María Teresa Fernández de la Vega, va afirmar ahir que "no és bo portar a l'esperit esportiu qüestions que divideixen la societat", en relació amb la decisió dels futbolistes bascos de no jugar amb la seva selecció si aquesta no es diu "Euskal Herria".

En conferència de premsa, després del Consell de Ministres, la vicepresidenta De la Vega va afirmar que "els futbolistes estan en el seu dret d'expressar-se com els sembli oportú, només faltaria" però "el Govern creu que no és bo portar la confrontació a l'esport", va subratllar. A més, De la Vega va dir que aquest assumpte depèn de la federació basca de futbol i "el Govern basc ja s'ha pronunciat".

Ahir mateix, la portaveu i consellera de Cultura del Govern basc, Miren Azkarate, va dir que l'equip depèn de la federació i el nom històric del mateix és "Euskadi".

Tots els jugadors de l'Athletic de Bilbao i diversos de la Reial Societat, Alabès i Eibar, a més d'altres futbolistes en actiu i retirats, van abonar un comunicat en el qual asseguren que no jugaran amb la seva selecció el tradicional partit que disputa en dates nadalenques, que aquest any serà davant l'Iran, si aquesta no es diu "Euskal Herria".