El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va ocupar a la sala de reunió de la cimera del G-20 un seient amb la bandera de la Unió Europea i no d'Espanya, mentre que tant Itàlia, com Alemanya i Regne Unit van tenir les seves pròpies banderes en formar part del G-20.

El president francès, Nicolas Sarkozy, també va participar sota la bandera de la UE i no de França en ocupar la Presidència de torn dels vint-i-set. No obstant això, segons fonts de La Moncloa a Washington, el fet que la bandera d'Espanya no estigués a la taula es va deure simplement a un gest cap al representant txec inclòs en la delegació espanyola.

La cimera es va celebrar al voltant d'una taula rectangular. Cada país representat comptava amb dues cadires en primera fila i dues cadires més al darrere. En la part frontal de la taula es va penjar la bandera de cadascuna de les delegacions, segons es podia observar en les imatges ofertes de l'acte.

No obstant això, segons fonts de Moncloa a Washington, que Espanya no tingués bandera no es devia a la cadira cedida de França, sinó per deferència al representant txec que formava part de la delegació espanyola, de la mateixa manera que França va fer el mateix per tal d´incloure en la seva delegació a un representant holandès.

La delegació espanyola estava flanquejada d'una banda per França i de l´altra per un lloc buit. En primera fila, estaven el president José Luis Rodríguez Zapatero i el vicepresident segon i ministre d'Economia i Hisenda, Pedro Solbes. Al costat de Solbes es va asseure la ministra francesa de Finances, Christine Lagarde, a la qual es va veure fent fotos a Solbes amb una càmera digital al principi de la reunió. Al costat de Lagarde hi havia Nicolas Sarkozy, que al principi de la reunió parlava en to dur amb el president de la Comissió, José Manuel Durao Barroso, segons mostraven les imatges.