Nova condemna a un alt càrrec públic de les Balears a càrrec d'un cas de corrupció. La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma de Mallorca va condemnar ahir l'alcalde de la localitat de Llucmajor, Lluc Tomàs, del PP, a tres anys de presó i inhabilitació absoluta durant vuit anys per un delicte de malversació de cabals públics. Malgrat la sentència, que Tomàs ja ha anunciat que recorrerà, el PP no dubta de l'"honorabilitat" del primer edil mallorquí, mentre la resta de partits balears i fins i tot el president de la comunitat, Francesc Antich, demanen el seu cessament immediat.

Al costat de Tomàs, van ser condemnats l'exregidor de l'Agrupació Social Independent al municipi Joaquin Rabasco, i la seva companya sentimental i secretària d'aquest partit, María del Amor. L'Audiència sosté que a partir de 1999 Aldao i Rabasco, en aquell temps regidor del municipi, van constituir una sèrie de societats per lucrar-se "en perjudici" de l'Ajuntament. Per ordir aquesta trama Rabasco es va valer de la "col·laboració necessària i imprescindible" de l'alcalde. "Accedia a les seves pretensions, col·laborava o consentia en l'execució de l'esmentat pla a posta que suposava un perjudici per a les arques municipals", sosté la sentència.

Així, la Secció Segona de l'Audiència Provincial condemna l'alcalde de Llucmajor, del PP, a tres anys de presó i inhabilitació absoluta durant vuit anys per un delicte de malversació de cabals públics. Per la seva banda, Rabasco és considerat autor dels delictes de malversació de cabals públics i aixecament de béns, pels que ha estat condemnat a sis anys de presó, vuit d'inhabilitació absoluta i a una multa de dotze mesos, amb quota diària de 30 euros. Pels mateixos delictes Aldao va ser condemnada a tres anys de presó, així com a una multa de dotze mesos a raó de 6 euros diaris.

A més, l'Audiència va condemnar els acusats a indemnizar l'Ajuntament de Llucmajor amb 681.450 euros. D'aquesta manera, la sentència recull penes molt inferiors i fins i tot eximeix d'alguns delictes que figuraven entre les peticions formulades per la Fiscalia, que va sol·licitar 18 anys de presó per a Rabasco per, a més dels esmentats, delictes de negociacions prohibides, suborn, frau a l'administració, aixecament de béns i malversació.