Una dona de nacionalitat marroquina, dedicada al contraban de mercaderies entre Melilla i el Marroc, va morir ahir quan intentava passar a Melilla per la zona de vianants de la frontera de Barrio Chino, dedicada expressament als treballadors de l'anomenat "comerç atípic", segons van informar fonts policials i de l'Associació de Comerciants del Polígon.

Els fets es van succeir a primera hora del matí, poc abans de les vuit, quan la dona pel que sembla va caure a terra i va ser trepitjada per altres compatriotes en unes files on s'amunteguen centenars de persones sense cap ordre per travessar a terra espanyola a comprar mercaderies que després revenen al Marroc a un preu més alt.

L'incident mortal va passar en el que els portadors coneixen com a "gàbia", el passadís de vianants fronterer entre Espanya i el Marroc delimitat per sengles tanques de filferro, pel que passen els contrabandistes de dilluns a dijous.

A més de la dona morta, set persones més també van resultar ferides per l'"allau" humana, que van haver de ser ateses a l'Hospital Comarcal de Melilla, principalment per contusions.