Els enfrontaments campals que van protagonitzar ahir a León triomfants seguidors sandinistes (a la imatge) i l'oposició que rebutja els resultats del comicis municipals de diumenge passat van deixar un número no determinat de ferits i van frustrar una manifestació de protesta per reclamar un nou recompte de vots. Els sandinistes consideren la ciutat de León com el "bressol" de la seva revolució.

El diputat conservador francès Jean-Marie Demange, de 65 anys, es va treure ahir la vida d'un tret al cap després d'haver matat amb la mateixa arma la seva parella sentimental, de la qual s'estava separant, segons han indicat mitjans locals. Els fets van passar a la localitat de Thionville, una ciutat de 47.000 habitants de la qual Demange va ser alcalde des de 1995 i fins a les eleccions municipals de març passat.

Carmen Negrín (a la imatge), la néta de l'expresident del Govern de la II República Juan Negrín, va presentar ahir al Tribunal Suprem una querella per prevaricació contra els deu magistrats de l'Audiència Nacional que el dia 7 van acordar, a instàncies del fiscal, paralitzar l'inici de les exhumacions de fosses comunes ordenades pel jutge Baltasar Garzón en el marc de la investigació sobre els desapareguts de la Guerra Civil.

Milers d'habitants del sud de Califòrnia van tornar ahir a les seves llars o, més ben dit, al que queda d'elles. La majoria dels habitatges afectats pels incendis del cap de setmana estan reduïts a cendres. Els incendis han arrasat ja més de 8.000 hectàrees des que es va declarar el foc dijous passat en els turons del nord de Los Ángeles. Les flames han devorat centenars d'habitatges en el conegut Orange County, al sud-est de l'estat.