L'Audiència Provincial de Pontevedra ha condemnat a set anys de presó María Dolores Álvarez, com a responsable d'assassinat en grau de temptativa. Segons la sentència, la condemnada va subministrar al seu fill de cinc anys una barreja d'ansiolítics i antidepressius amb Cola-Cao enverinat i tot seguit va obrir la clau del gas per suïcidar-se amb ell. Finalment, la policia va aconseguir entrar a l'habitatge, alertada pel pare del nen, i impedir les morts.

La sentència recull, a més, una inhabilitació especial per a l'exercici de la pàtria potestat i la suspensió del règim de visites, comunicació i estada amb el seu fill fins que es compleixi la pena. A més, se li prohibeix acostar-se a ell per un període de 17 anys. El tribunal també la condemna a indemnitzar el nen amb 270 euros i 3.000 més per danys morals.

L'Audiència entén que Álvarez va trucar al pare del nen, antiga parella sentimental de la dona, per dir-li que l'endemà "hauria de portar dos taüts" perquè ella i el seu fill estarien morts. Després de ser localitzats, la Policia va fer proves de tòxics en l'orina del nen, que van donar positiu en berzodiacepines i cocaïna.